Tisková zprává Singltrek pod Smrkem, o.p.s. k údajnému zavedení vstupného na Singltreku pod Smrkem

Přečtěte si oficiální vyjádření k údajnému zavedení vstupného na Singltrek pod Smrkem v tiskové zprávě Singltrek Pod Smrkem, o.p.s.

--------------------------------------------

Originál tiskové zpárvy ke stažení

Na Singltreku pod Smrkem se neplatí a platit nebude!

(4. 11. 2013)

Na stránkách komerční firmy provozující centrální nástupní místo se objevila zpráva, že místní politici chtějí na stezky zavést vstupné. „Tuto zveřejněnou informaci považuji za účelovou lež, která projektu Singltrek pod Smrkem pouze ubližuje. Celá zpráva komerční firmy obsahovala lži, ke kterým se ani nechceme vyjadřovat. Považujeme ale za nutné informovat veřejnost, že Singltrek pod Smrkem zůstane volně přístupný,“ říká starosta obce Lázně Libverda a předseda správní rady Singltrek pod Smrkem o.p.s. Jan Pospíšil.

Zpráva o údajném zpoplatnění Singltreku vyvolala vlnu rozhořčených reakcí návštěvníků i místních obyvatel, ale především byla velkým překvapením pro zastupitele partnerských obcí Frýdlant, Nové Město pod Smrkem a Lázně Libverda, kteří nikdy nic takového neprojednávali, ani o něčem takovém neuvažovali. Provozovatel centrálního nástupního místa se dlouhodobě snaží na návštěvníky destinace působit různými lživými vyjádřeními v zájmu ochrany svého podnikání před konkurencí.

Je naprosto nezodpovědné strašit cyklistickou veřejnost, u které obliba našich stezek neustále stoupá, takovýmito nepodloženými výmysly, vyvolávajícími pouze zbytečnou paniku,“ říká starosta města Nové Město pod Smrkem a člen správní rady Pavel Smutný.

Správu a údržbu sítě stezek pro terénní cyklisty provádí obecně prospěšná společnost Singltrek pod Smrkem na základě deklarace o spolupráci, kterou jí státní podnik Lesy ČR oficiálně svěřil své stezky do správy. Tato společnost, jako jediný legitimní provozovatel sítě stezek, se též nikdy nezabývala možností zavedení jakékoliv formy povinné platby za užívání stezek. Prostředky na údržbu a správu stezek získává od partnerských obcí, Úřadu práce ČR, státního podniku Lesy ČR, podnikatelských subjektů napojených na infrastrukturu stezek a ostatních sponzorů.

Zakladatelé Singltrek pod Smrkem o. p. s. jsou Česká Mountainbiková Asociace, o. s., město Frýdlant, město Nové Město pod Smrkem a obec Lázně Libverda. Společnost a její zakladatelé si velmi váží vysoké návštěvnosti destinace a snaží se poskytnout silný a plynulý zážitek z jízdy po stezkách bez nebezpečných překvapení.

Další ze sekce Ostatní aktuality

ˆ